Kuvalinkeillä tuotekuvat kuntoon

Syyskuussa LVI-INFOn väki hyppäsi autoon ja lähti kouluttamaan asiakasyrityksiä Uudenmaan alueella. Koulutuksissa neuvottiin asiakkaiden tarpeiden mukaan, kuinka eri tuotetiedot laitetaan kuntoon LVI-INFO.fi – järjestelmään. Yksi koulutettavista yrityksistä oli Masino Groupiin kuuluva Sejo Oy. Koulutuksessa oli mukana kiitettävästi väkeä, mukaan lukien AD-Assistentti Lisa Hasselgren. Lisa aloitti Masino-konsernissa vuonna 2005, ensin työharjoittelijana ja myöhemmin osa-aikaisena aina vuoteen 2010, jolloin hänet vakinaistettiin. Pitkän työuran tehneellä naisella on vastuualueellaan markkinointiviestintään liittyvät työtehtävät, kuten digitaalisen ja printtisisällön tuottaminen.

Totuus kuvatilanteesta valkenee

Koulutuksessa Lisa huomasi, että lähes 2000 Sejo Oy:n tuotteelta puuttui kuva. – LVI-INFO.fi:n päivittäminen oli jäänyt hiukan pimentoon, joten säikähdin aluksi tulevaa päivitysurakkaa, kertoo Hasselgren. Hänelle kuitenkin selvisi, että tuotekuvat voidaan lisätä tuotteille myös URL-kuvalinkkien avulla. Linkkien avulla päivitys on yksinkertaista: tyhjään Excel – pohjaan kerätään LVI-numero ja sitä vastaava kuvalinkki. Excel -pohja lähetetään LVI-INFOn asiakaspalveluun ja kuvat näkyvät tuotteilla muutaman päivän kuluessa. Lisalle tämä päivitystapa tuntui luontevimmalta, koska Sejon omassa verkkokaupassa kaikista tuotteista oli jo kuvat.

Seuraavien päivien aikana Lisa vertaili Sejo Oy:n verkkokaupassa olevia kuvia LVI-INFO.fi:ssä oleviin kuviin. Hän käytti urakassa apuna LVI-INFO -tuoterekisterissä olevaa toimintoa, joka listaa kuvattomat tuotteet Excel -pohjaan. Kun oikeat kuvat oli lisätty tuotteille linkkien avulla, Lisa poisti vanhentuneet tuotekuvat LVI-INFO.fin kuvaohjelman avulla.

Kokemuksesta viisaampana

Kuva-urakan valmistuttua sovittiin, että Sejo Oy:n tuotteille tuotekuvat lisättään jatkossa jo siinä vaiheessa, kun tuotteelle haetaan LVI-numeroa. – Jos olisimme toimineet näin jo aikaisemmin, olisimme välttyneet tuhansien tuotteiden kertapäivitykseltä, Hasselgren naurahtaa.

Sejo Oy toimittaa LVI-putkikannakkeita ja niihin liittyviä kiinnitys- ja asennustarvikkeita teollisuuden tarpeisiin, talonrakennukseen ja saneerauskohteisiin. Yritys perustettiin Helsingissä vuonna 1980 ja se on kuulunut Masino Groupiin vuodesta 1993 lähtien. Sejo Oy:n noutomyymälät sijaitsevat Vantaalla, Turussa ja Tampereella. Verkkokauppa palvelee yritysasiakkaita osoitteessa verkkokauppa.sejo.fi.

Ohjeistus kuvien lisäämiseen linkkien avulla >>>>