Homma putkessa

(päivitetty 23.4.2024)

Homma Putkessa – palkinnon myöntää LVI-INFO vuosittain asiakasyritykselleen, jonka tuotetiedot ovat hyvin ajan tasalla ja täyttävät kisan vuosittain päivittyvät kriteerit LVI-INFO- tuotetietorekisterissä. Alkuvuoden ajan neuvomme tuotetietojen päivittämisessä ja autamme ongelmakohdissa. Loppuvuonna kriteerit täyttävien joukosta valitaan muutama yritys, joita kuka tahansa LVI-INFO.fi:n www-sivuilla vieraileva pääsee äänestämään. Voittaja julkaistaan vuosittain joulukuussa, ja kiertopalkinto luovutetaan eteenpäin LVI-alan Putkipörssi-tapahtumassa.

Kilpailun säännöt

Homma putkessa – palkinnon voittoon tarvitaan menestystä kahdessa vaiheessa.

Homma putkessa I – vaihe

Ensimmäiseen vaiheeseen pääsevät yritykset, joiden tuotteiden tiedot täyttävät seuraavat kriteerit:

 • Mukaan alkukarsintaan päästäkseen täytyy tuotetietoja olla täytettynä seuraavasti:
  • ETIM-TIEDOT 80 prosentilla tuotteista
  • TUOTEKUVAT 100 prosentilla tuotteista
  • LIITETIEDOSTOT 80 prosentilla tuotteista
  • TUOTEKUVAUSTEKSTI 70 prosentilla tuotteista
  • Vähintään yhdelle tuotteelle lisätty GWP-luku (joko itse laskettu EPD tai lähin laskennallinen luku ym:n co2data.fi – sivulta).

Käytännössä  yrityksen omalla sivulla löytyy tällöin viisi vihreää ikonia (kuva alla).

 

 

Tänä vuonna uutena kriteerinä on vähintään yhdelle tuotteelle lisätty GWP-luku. Mikäli luku saadaan laskemalla ympäristötuoteseloste itse, liitetään LVI-INFO.fi:n tuotehallintaan EPD-dokumentin lisäksi
1) valmistajan ilmoittama tuotevaiheen (A1-A3) GWP-luku,
2) standardi, johon ilmoitetun GWP-luvun laskenta perustuu
3) GWP-luvun verifioinnin tehnyt taho.
Vaihtoehtona on myös poimia ym:n ylläpitämästä co2data.fi -tietokannasta tuoteryhmän keskimääräinen GWP-luku. Keskimääräinen luku on kuitenkin aina keskiarvo, eikä ole välttämättä markkinoilla kovinkaan kilpailukykyinen arvo.

Homma putkessa II – vaihe

Seuraavassa vaiheessa valitsemme ehdokkaat jatkoäänestykseen. Jatkoon pääsevät yritykset valitsee LVI-INFO.fi:n henkilöstö erikseen määritellyin kriteerein (esim. kuinka paljon työtä ponnistus on edellyttänyt – kuinka paljon tuotetietoja yrityksellä on rekisterissä, kuinka aktiivisia yritykset ovat olleet esim. koulutuksissa tai yhteydenotoissa LVI-INFO.fi:n asiakaspalveluun). Jatkoon pääsee 4-6 yritystä.

Äänestys tapahtuu avoimena äänestyksenä LVI-INFO.fi:n julkisilla verkkosivuilla, ja siihen voi osallistua kuka tahansa sivuilla vierailija.

Koska palkinto on kiertopalkinto, se tulee joka vuosi luovuttaa eteenpäin uudelle voittajalle. Sama yritys voi siis voittaa palkinnon useamman kerran, mutta ei peräkkäisinä vuosina.

Homma Putkessa 2024 -aikataulu

Lokakuun alku 
Äänestykseen valitut yritykset julkistetaan.

Marraskuu (18.11.–29.11.)
Äänestys käynnissä marraskuussa

Joulukuu (12.12.2024)
Voittajan julkistus ja kiertopalkinnon luovutus.