LVI-numeroiden hallinta

Uusia LVI-numeroita tilataan tilauskorin avulla. Tuotteelle tulisi liittää kaikki olemassa oleva tuotetieto. Suositeltavaa on, että kaikki tuotetieto esim. asennusohjeet olisi järjestelmässä kuukauden kuluessa uusien LVI-numeroiden tilaamisesta.

1. Valitse Uusi hakemus.

2. Voit käyttää hakemuksen pohjana jo rekisterissä olemassa olevaa tuotetta valitsemalla Hae vertailutuote. Jos tuote on täysin uusi, valitse Luo uusi tuote.

3. Jos käytät jo olemassa olevaa tuotetta hakemuksen pohjana, kirjoita Vertailutuote -kenttään hakusana ja valitse Hae -painike. Jos haet täysin uutta tuotetta, siirry kohtaan 9.

4. Hakutulokset tulevat näkyviin näyttöalueelle. Valitse tuote jonka tietoja haluat käyttää uuden tuotteen tuotetietojen pohjana.

5. Näyttöalueelle avautuu valitun tuotteen tuotetiedot. Valitse Kopioi lomakkeelle -painike.

6. Tee tarvittavat tuotetietomuutokset uutta LVI-numeroa varten. Muistathan pyyhkiä LVI-numeron viisi viimeistä numeroa pois lomakkeelta. Valitse Tallenna -painike.

7. Tilauskoriin muodostuu ensimmäinen tuoterivi jota voit käyttää halutessasi myös seuraavan tuotteen pohjana valitsemalla tuotteen ja Kopioi lomakkeelle.

8. Kun olet tehnyt korin valmiiksi lähetä kori käsiteltäväksi. Saat viestin sähköpostiisi, kun tuotteille on avattu LVI-numerot.

9. Aloita uuden tuotteen luominen valitsemalla Luo uusi tuote.

10. Täytä tarvittavat tuotetidot. Punaisella merkityt kohdat ovat pakollisia.  Tallenna tiedot.

11. Ensimmäinen rivi hakemuksessa on valmis. Voit luoda lisää rivejä valisemalla Luo uusi tuote. Kun hakemus on valmis, Lähetä kori käsiteltäväksi. Saat viestin sähköpostiisi, kun tuotteille on avattu LVI-numerot.

Kun suurelle määrälle tuotteita avataan uusia LVI-numeroita, Tuotetietostandardi -pohjan avulla tuotetiedon hallinta on helppoa. Tuotteelle tulisi liittää kaikki olemassa oleva tuotetieto. Suositeltavaa on, että kaikki tuotetieto esim. asennusohjeet olisi järjestelmässä kuukauden kuluessa uusien LVI-numeroiden tilaamisesta.

1. Valitse Tuotehallinta -välilehdeltä Excel-pohjat.

2. Valitse Tuotetietostandardi ja Lataa.

3. Valitse Avaa ohjelmalla ja OK.

4. Merkitse sarakkeeseen Operaatio kirjain U (uusi). Katso Tuoteryhmät -välilehdeltä, mihin ryhmään tuotteesi kuuluu, ja merkitse tuoteryhmänumero sarakkeeseen LVI-numero. Turkkoosilla värillä merkityt sarakkeet ovat välttämättömiä, LVI-numeron avaaminen ei onnistu ilman niitä. Täytä tarvittavat tuotetiedot, ja tallenna hakemus koneellesi.

5. Valitse Hakemukset -välilehdeltä Excel-hakemus.

6. Valitse Tuotetietostandardi ja Valitse ja tuo tiedosto.

7. Valitse tallentamasi Excel-tiedosto ja Avaa.

8. Ohjelma kertoo kuinka monta tuotetta siirtyy tilauskoriin. Valitse Jatka.

9. Valitse Siirry tilauskoriin.

10. Kun tuotetiedot tuodaan järjestelmään Tuotetietostandardi -pohjalla, tuoteluokka on lisättävä tuotteille, koska niitä ei voi lisätä Excel-pohjaan. Tuoteluokkien lisäys tehdään joko yksitellen klikkaamalla tuoterivillä olevaa Muokkaa -painiketta, tai valitsemalla useampi tuote ja Muokkaa valittuja -painike.

11. Valitse oikea tuoteluokka ja Muokkaa valittuja.

12. Tila näyttää vihreää, lähetä tilauskori käsiteltäväksi Lähetä kori -painikkeella. Saat viestin sähköpostiisi, kun tuotteille on avattu LVI-numerot.

 

 

1. Valitse Tuotehallinta -välilehti. Voit rajata poistokoriin tulevia tuotteita hakukenttien avulla. Valitse tämän jälkeen Hae tuotteet -painike.

2. Valitse tuotteet jotka haluat viedä poistokoriin ja valitse Lisää poistokoriin -painike.

3. Näytölle avautuu Valitse poistokori -ruutu. Voit lisätä tuotteet jo olemassa olevaan poistokoriin, tai nimetä uuden poistokorin. Tässä esimerkissä nimeämme uuden korin. Valitse Lisää ja näytä kori -painike.

4. Jos haluat muuttaa poistettavien tuotteiden karenssiaikaa (poistopäivämäärää) myöhempään ajankohtaan, voit tehdä sen tuoterivillä tai Muokkaa valittujen karenssiaikaa -painikkeella. Lähetä kori käsittelyyn Lähetä kori -painikkeella. Sähköpostiisi tulee viesti, kun poistokori on hyväksytty.

Tuotetietostandardi -pohjaa kannattaa hyödyntää, kun poistettavia LVI-numeroita on paljon ja ne ovat esimerkiksi eri tuoteryhmissä. Myös poistopäivämääriä on helppo hallinnoida Tuotetietostandardi -pohjalla.

1. Tuotelistauksessa voit rajata hakukenttien avulla haettavia tuotteita. Valitse sen jälkeen Hae tuotteet.

2. Valitse listauksesta ne tuotteet jotka haluat poistaa ja Vie exceliin.

3. Valitse Tuotetietostandardi ja Jatka.

4. Valitse Jatka.

5. Tiedosto on lähetetty sähköpostiisi. Valitse Jatka.

6. Merkitse kirjain P (poisto) Operaatio -sarakkeeseen. Arkistointipäivä -sarakkeeseen merkitään LVI-numeroiden poistopäivämäärä. Jos LVI-numerot poistetaan välittömästi, Arkistointipäivämäärä -sarakkeen voi jättää tyhjäksi. Tallenna hakemus koneellesi.

7. Valitse Hakemukset -välilehdeltä Excel-hakemus.

8. Valitse Tuotetietostandardi ja Valitse ja tuo tiedosto.

9. Valitse tallentamasi tiedosto ja Avaa.

10. Ohjelma kertoo, kuinka monta tuotetta siirtyy poistokoriin. Valitse Jatka.

11. Valitse Siirry poistokoriin.

12. Asettamasi poistopäivämäärät näkyvät lomakkeella. Lähetä kori käsiteltäväksi, sähköpostiisi lähetetään viesti kun poistokori on hyväksytty.

 

LVI-numerot yksilöivät Suomessa myytävät LVI-tekniset tuotteet alan koko liiketoimintaketjussa. LVI-numeroiden tuotetietojen oikeellisuus ja ajantasaisuus on aina valmistajan vastuulla. Kun tuotteen ominaisuudet tai käytettävyys muuttuvat merkittävästi, tuote tarvitsee kokonaan uuden LVI-numero.

Muutos sellaisessa tuotteen ominaisuudessa tai toiminnossa, joka vaikuttaa sen käytettävyyteen, edellyttää tuotteelle kokonaan uutta LVI-numeroa.

Näitä ominaisuuksia voivat olla esimerkiksi teho, tuotteen mittatiedot, väri, muotoilu tai tuotteen materiaali. Yleensä poikkeuksena ovat kuitenkin tuotteet, jotka sijoitetaan rakenteiden sisään.

Esimerkki: pesualtaan väri muuttuu valkoisesta mustaksi, mutta tuotteen mittatiedot eivät muutu. Pesualtaalle täytyy tilata uusi LVI-numero, koska tuote asennetaan näkyvälle paikalle.

Esimerkki: hanakulmarasian väri muuttuu mustasta punaiseksi, mutta sen mittatiedot eivät muutu. Tuote ei tarvitse uutta LVI-numeroa, koska muutos ei vaikuta tuotteen käytettävyyteen (tuote sijoitetaan rakenteiden sisään).

Muista myös poistaa vanha, korvattava tuote tuotetietorekisteristä, kun tuotetta ei ole enää saatavilla.

Tuotekoodin muutoksen yhteydessä tarvitaan yleensä myös uusi LVI-numero. Jos tuotekoodin muutos johtuu kaupallisista syistä, esimerkiksi yrityskaupasta, tuote ei tarvitse uutta LVI-numeroa. Tuotemerkin tai tuotesarjan vaihtuminen ei myöskään edellytä uutta LVI-numeroa, kunhan tuote muuten säilyy samanlaisena.

Muutokset GTIN-koodissa, tullikoodissa, CE-merkinnässä, alkuperämaassa tai pakkaustiedoissa eivät vaadi uutta LVI-numeroa.

Epäselvissä tapauksissa asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään.