LVI-numerojen hallinta

Uusia LVI-numeroita tilataan tilauskorin avulla. Tuotteelle tulisi liittää kaikki olemassa oleva tuotetieto. Suositeltavaa on, että kaikki tuotetieto liitteineen olisi järjestelmässä kuukauden kuluessa uusien LVI-numeroiden tilaamisesta.

1. Valitse uusi hakemus.

2. Voit käyttää hakemuksen pohjana jo rekisterissä olemassa olevaa tuotetta valitsemalla hae vertailutuote. Jos tuote on täysin uusi, valitse luo uusi tuote.

3. Jos käytät jo olemassa olevaa tuotetta hakemuksen pohjana, kirjoita vertailutuote -kenttään hakusana ja valitse hae -painike. Jos haet täysin uutta tuotetta, siirry kohtaan 9.

4. Hakutulokset tulevat näkyviin näyttöalueelle. Valitse tuote jonka tietoja haluat käyttää uuden tuotteen tuotetietojen pohjana.

5. Näyttöalueelle avautuu valitun tuotteen tuotetiedot. Valitse kopioi lomakkeelle -painike.

6. Tee tarvittavat tuotetietomuutokset uutta LVI-numeroa varten ja valitse tallenna -painike.

7. Tilauskoriin muodostuu ensimmäinen tuoterivi jota voit käyttää halutessasi myös seuraavan tuotteen pohjana valitsemalla tuotteen ja kopioi lomakkeelle.

8. Kun olet tehnyt korin valmiiksi lähetä kori käsiteltäväksi.

9. Aloita uuden tuotteen hakeminen valitsemalla luo uusi tuote.

10. Täytä tarvittavat tuotetidot. Punaisella merkityt kohdat ovat pakollisia. Jos sinulla ei ole GTIN13-koodia tuotteelle, saat sen valisemalla GTIN13. Tallenna tiedot.

11. Ensimmäinen rivi hakemuksessa on valmis. Voit luoda lisää rivejä valisemalla luo uusi tuote. Kun hakemus on valmis, lähetä kori käsiteltäväksi.

Uusia LVI-numeroita tilataan Tilauskorin avulla. Tuotteelle tulisi liittää kaikki olemassa oleva tuotetieto. Suositeltavaa on, että kaikki tuotetieto liitteineen olisi järjestelmässä kuukauden kuluessa uusien LVI-numeroiden tilaamisesta.

1. Lataa excel-pohja uudelle hakemukselle valitsemalla hae tuotteet.

2. Valitse listauksesta ensimmäinen tuote ja vie exceliin.

3. Valitse talotekniikkastandardin mukainen tiedosto ja sen jälkeen jatka.

4. Excel-pohja on lähetetty sähköpostiisi.

5. Poista tuote excelistä. Täytä excel-hakemus uusilla tuotetiedoilla ja tallenna se.

6. Valitse excel-hakemus.

7. Klikkaa valitse ja tuo tiedosto -painiketta.

8. Valitse tallentamasi excel-tiedosto ja avaa. Tämän jälkeen klikkaa jatka -painiketta.

9. Kun tuotetiedot tuodaan excelillä, tuoteluokka on lisättävä tuotteille, koska excelissä ei voi lisätä tuoteluokkaa. Lisäys tehdään joko yksitellen klikkaamalla tuoterivillä olevaa muokkaa -painiketta, tai valitsemalla useampi tuote ja muokkaa valittuja -painike.

10. Valitse tuoteluokka ja muokkaa valittuja -painike. Tämän jälkeen klikkaa jatka -painiketta.

11. Tila näyttää nyt vihreää ja voit lähettää korin käsittelyyn valitsemalla lähetä kori -painike.

 

 

 

1. Poistokorin tekeminen aloitetaan valitsemalla tuotehallinnan tuotelistaus. Tuotelistauksessa voit rajata hakukenttien avulla haettavia tuotteita. Valitse sen jälkeen hae tuotteet -painike.

2. Valitse tuotteet jotka haluat viedä poistokoriin ja valitse lisää poistokoriin -painike.

3. Tämän jälkeen avautuu valitse poistokori -ruutu, jossa voit lisätä tuotteet jo olemassa olevaan poistokoriin, tai nimetä uuden poistokorin. Tämän jälkeen valitse lisää ja näytä kori -painike.

4. Jos haluat muuttaa poistettavien tuotteiden karenssiaikaa myöhempään ajankohtaan, voit tehdä sen tuoterivillä tai muokkaa valittujen karenssiaikaa -painikkeella. Lähetä kori käsittelyyn lähetä kori -painikkeella.

 

Kun rekisteristä halutaan poistaa paljon tuotteita ja niitä vastaavia LVI-numeroja kerralla, kannattaa poistokori tehdä excel-hakemusta hyödyntäen.

1. Tuotelistauksessa voit rajata hakukenttien avulla haettavia tuotteita. Valitse sen jälkeen hae tuotteet.

2. Valitse listauksesta ne tuotteet jotka haluat poistaa ja vie exceliin.

3. Valitse talotekniikkastandardin mukainen tiedosto ja ok. Valitse vielä tämän jälkeen jatka.

4. Excel-tiedosto lähetetään sähköpostiisi. Tallenna tiedosto koneellesi.

5. Valitse tuotehallinnan tuotelistaus. Tämän jälkeen valitse poistokorit -painike.

6. Valitse tuo poistokori excelistä -painike.

7. Klikkaa valitse ja tuo tiedosto -painiketta.

8. Valitse tallentamasi excel-tiedosto ja avaa.

9. Jos haluat muuttaa poistettavien tuotteiden karenssiaikaa myöhempään ajankohtaan, voit tehdä sen tuoterivillä tai muokkaa valittujen karenssiaikaa -painikkeella. Lähetä kori käsiteltäväksi lähetä kori -painikkeella.

 

LVI-numerot yksilöivät Suomessa myytävät LVI-tekniset tuotteet alan koko liiketoimintaketjussa. LVI-numeroiden tuotetietojen oikeellisuus ja ajantasaisuus on aina valmistajan vastuulla. Kun tuotteen ominaisuudet tai käytettävyys muuttuvat merkittävästi, tuote tarvitsee kokonaan uuden LVI-numero.

Muutos sellaisessa tuotteen ominaisuudessa tai toiminnossa, joka vaikuttaa sen käytettävyyteen, edellyttää tuotteelle kokonaan uutta LVI-numeroa.

Näitä ominaisuuksia voivat olla esimerkiksi teho, tuotteen mittatiedot, väri, muotoilu tai tuotteen materiaali. Yleensä poikkeuksena ovat kuitenkin tuotteet, jotka sijoitetaan rakenteiden sisään.

Esimerkki: pesualtaan väri muuttuu valkoisesta mustaksi, mutta tuotteen mittatiedot eivät muutu. Pesualtaalle täytyy tilata uusi LVI-numero, koska tuote asennetaan näkyvälle paikalle.

Esimerkki: hanakulmarasian väri muuttuu mustasta punaiseksi, mutta sen mittatiedot eivät muutu. Tuote ei tarvitse uutta LVI-numeroa, koska muutos ei vaikuta tuotteen käytettävyyteen (tuote sijoitetaan rakenteiden sisään).

Muista myös poistaa vanha, korvattava tuote tuotetietorekisteristä, kun tuotetta ei ole enää saatavilla.

Tuotekoodin muutoksen yhteydessä tarvitaan yleensä myös uusi LVI-numero. Jos tuotekoodin muutos johtuu kaupallisista syistä, esimerkiksi yrityskaupasta, tuote ei tarvitse uutta LVI-numeroa. Tuotemerkin tai tuotesarjan vaihtuminen ei myöskään edellytä uutta LVI-numeroa, kunhan tuote muuten säilyy samanlaisena.

Muutokset GTIN-koodissa, tullikoodissa, CE-merkinnässä, alkuperämaassa tai pakkaustiedoissa eivät vaadi uutta LVI-numeroa.

Epäselvissä tapauksissa asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään.