Rej-Design Oy – “rättipattereista” design-tuotteiden valmistajaksi

Rej-Designin tie konepajasta funktionaalisten design-tuotteiden valmistajaksi on määrätietoisen työn tulosta. Yrityksen juuret ovat Rudolf, Elias ja John Nygårdin vuonna 1946 Hernesaareen perustamassa metallipajassa, jonka päätuotteita olivat muun muassa erilaiset liittimet ja puhallushanat. Tuolloinen REJ Oy Ab laajensi tuotevalikoimaansa ensimmäisenä Suomessa kuivauspattereihin jo 1950-luvulla ja 1970-luvun alussa valmistettiin ensimmäiset nestetäyttöiset, sähkötoimiset kuivaustelineet.

Kehittyneempään kuivavastustekniikkaan siirryttiin 1990-luvulla ja samalla vuosikymmenellä alettiin myös enemmän kiinnittää huomiota tuotteiden toimin-nallisuuden lisäksi designiin, kun yhteistyö johtavien kotimaisten teollisten muotoilijoiden kanssa käynnistyi.

Toimitusjohtaja, KTM Mari Vanhalakka, kertoo, että viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana mielikuvaa varsin perinteisestä metalliyrityksestä on haluttu muokata ennemminkin asumismukavuuteen, arjen sujuvoittamiseen, korkealaatuiseen suomalaiseen muotoiluun ja sisustamiseen liittyväksi. REJ Design on tänä päivänä ammattilaisten arvostama laatubrändi, alansa johtava Suomessa. Yritys on saanut jalansijaa myös Ruotsin vientimarkkinoilta. Rej-Design Oy:n liikevaihto vesi- ja sähkötoimisten kuivainten sekä lisävarusteiden myynnistä on ollut kasvussa viimeisen kymmenen vuoden aikana koko rakennusalaa kannatelleen korjausrakentamisen myötä. Suomalaiset haluavat panostaa asumiseen ja kuivain kuuluu nykyaikaisen kylpyhuoneen perusvarustukseen. Kuivain tuo mukavuutta ja on kätevä myös kastuneiden ulkoiluvaatteiden kuivattamisessa tai tilaa säästävänä pyykinkuivaustelineenä. Kotimaisena valmistajana Rej-Design Oy pystyy tekemään vesitoimisia kuivaimia myös yksittäiskappaleina mittojen mukaan: remonttikohteen hankalimpaankin pieneen kylppäriin on saatu sijoitettua kauniisti muotoiltu kuivain.

REJ Design -tuotteiden vahvuutena on ollut myös erinomaisen hyvä tunnettuus LVI-asentajien keskuudessa ja se, että ne on suunniteltu yhteensopiviksi Oras-liittimien kanssa.

Niin kuin jo vuosikymmenten ajan, kaiken toiminnan ja tuotteiden ytimessä ovat REJ:n arvot: suomalaisuus, vastuullisuus, laatu ja funktionaalinen design.

Rej-Design Oy tuli toiseksi vuoden 2018 Homma putkessa – kilpailussa. Kilpailussa jaetaan vuosittain kiertopalkinto LVI-INFO.fi:n asiakkaalle, jonka tuotteet ovat tuotetiedon osalta erinomaisessa kunnossa LVI-INFO. fi – palvelussa.