Homma putkessa-voittaja 2019: Sormat Oy

Vuoden 2019 Homma putkessa-äänestyksessä annettiin huikeat 10 509 ääntä, joista  62 prosenttia eli 6498 ääntä meni voittaneelle Sormat Oy:lle.

Kuvassa markkinoinnista vastaava Erkka Nevala ja tekninen tuotepäällikkö Toni Kontto.

 

Sormat Oy:n markkinoinnista vastaava Erkka Nevala raportoi Homma putkessa- kisan loppuhuipennuksesta:

Meille Sormatlaisille Homma putkessa -äänestys ja finaalipaikka tuli hieman yllätyksenä, vaikka olimme kyllä tietoisia, että tuotetietomme on erittäin hyvällä tolalla. Kiitos loistavasti hoidetusta tuotetiedosta kuuluu yksinomaan kirurgiakin tarkemmalle tekniselle tuotepäälliköllemme Toni Kontolle. Kisaa miettiessämme löimme Tonin kanssa päät yhteen ja päätimme, että kun kerran lähdetään kisaan,  tehdään se kunnolla. Emme halunneet lähteä tekemään mitään tylsää yritysesittelyä, vaan jotain vähän erilaista ja mieleenpainuvaa.  Kisavideota varten keräsimme rekvisiittaa ja kamppeita ympäri tehdasta. Kuvauksissa savu pölisi ja huomiovalot vilkkuivat. Oli siinä meidän henkilökunnalla hämmästelyä, kun ei kerrottu mitä oltiin tekemässä. Varsinainen idea videolle muodostuikin lennossa samaan aikaan kun tavaroita kerättiin ja filmiä kuvattiin. Kun näytimme kisavideon testiyleisölle, niin reaktio oli poikkeuksetta hilpeä. Johtoryhmässä meinattiin jopa hieman videon levittämistä toppuutella, mistä minulle varmistui, että nyt ollaan hyvän materiaalin äärellä ja levitys on tehtävä mahdollisimman laajasti.

Äänestys oli erittäin jännittävä. Finalisteista meidän lisäksi PipeLife oli loppuun asti kiivaasti mukana kisassa. Kaksi muuta kisaajaa jäivät kalkkiviivoille jo alkuvaiheessa, mutta jännitys sen kuin tiivistyi loppua kohti.  PipeLifen kanssa mentiin vuoron perään ykköspaikalla. Oli todella jännittävää seurata äänestystilanteen muuttumista päivittäin. Kiritimme varmasti molemmat toisiamme aina vain parempaan suoritukseen ja hankkimaan ääniä laajemmalla otannalla. Välillä tilanne näytti lähes toivottomalta, mutta sitten taas saatiin kilpakumppani kiinni ja mentiin ohikin. Ääniä koitimme kerätä kaikkia mahdollisia kanavia pitkin. Päivittäisten tilanneraporttien avulla kannustin koko henkilökuntaamme äänestämään ja aktivoimaan omia asiakkaitaan sekä yhteistyökumppaneitaan mukaan kilpailuun. Tilanneraporteista tuli henkilökuntamme keskuudessa paljon kahvipöytäkeskusteluja ja tämä kisa sai puhallettua jopa hieman lisää yhteishenkeä porukkaamme.

Saimme kutsun kilpailun palkitsemisgaalaan. Ja taas olin autuaan tietämätön, mihin oltiin päätymässä. Toni oli nähnyt valokuvia tapahtumasta, joten tiesimme että puku täytynee laittaa päälle, mutta varsinaisesti tilanteen arvokkuus tuli kunnolla esille vasta paikan päällä. Paikalla oli kaikki LVI-alan silmää tekevät ja tapahtumalla on erittäin pitkät perinteet. Tämä oli meille oikein upea tilaisuus ja olemme ylpeitä että saimme olla mukana. Toimme palkinnon konttorille juuri sopivasti joulujuhlaamme varten, joka sopi kisavoiton paljastamiseen kuin nakutettu. Vuosi 2020 on Sormatille 50-vuotisjuhlavuosi ja tämä palkinto tulee kiertämään mukanamme monissa tapahtumissa koko vuoden ajan.

Kiitos kaikille  äänestäjillemme sekä kisakumppaneille loistavavasta kilpailusta!