Tuotetietojen päivittäminen

Tuotetietojen päivittäminen lomakkeella aloitetaan keräämällä muokattavat tuotteet muutoskoriin.

1. Valitse Tuotehallinta -välilehti. Tuotelistauksessa voit rajata hakukenttien avulla haettavia tuotteita. Sen jälkeen valitse Hae tuotteet -painike.

2. Merkitse listauksesta tuotteet, jotka haluat viedä muutoskoriin. Valitse Lisää muutoskoriin -painike.

3. Tämän jälkeen avautuu ”Valitse muutoskori” -ruutu, jossa voit lisätä tuotteet jo olemassa olevaan muutoskoriin tai nimetä uuden muutoskorin. Tässä esimerkissä nimeämme uuden muutoskorin. Valitse Lisää ja näytä kori -painike.

4. Valitse muokattavat tuotteet joko yksitellen Muokkaa valittuja -painikkeen kautta, tai valitse kaikki tuotteet listauksesta, klikkaamalla listauksen ylintä ruutua.

5. Tässä esimerkissä päivitimme tuotekoodin. Kun olet tehnyt tarvittavat muutokset, valitse Tallenna.

6. Lähetä kori käsiteltäväksi Lähetä kori -painikkeella. Saat viestin sähköpostiisi, kun muutoskori on hyväksytty.

Tuotetietostandardi -pohjaa kannattaa hyödyntää, kun tekee suurelle määrälle tuotteita muutoksia.

1. Valitse Tuotehallinta -välilehti.  Voit rajata hakukenttien avulla haettavia tuotteita. Valitse sen jälkeen Hae tuotteet.

2. Merkitse tuotteet joille haluat tehdä muutoksia ja valitse Vie Exceliin.

3. Valitse Tuotetietostandardi ja Jatka.

4. Valitse Jatka.

5. Tuotetietostandardi -pohja on lähetetty sähköpostiisi. Valitse Jatka.

6. Merkitse kirjain M (muutos) Operaatio -sarakkeeseen. Tässä esimerkissä päivitämme tuotekoodit. Tee tarvittavat muutokset tuotteille ja tallenna Excel-pohja koneellesi.

7. Valitse Hakemukset -välilehdeltä Excel-hakemus.

8. Valitse Tuotetietostandardi ja Valitse ja tuo tiedosto.

9. Valitse tallentamasi tiedosto ja Avaa.

10. Ohjelma kertoo kuinka monta tuotetta siirtyy muutoskoriin. Valitse Jatka.

11. Valitse Siirry muutoskoriin.

12. Lähetä kori käsiteltäväksi Lähetä kori -painikkeella. Sähköpostiisi tulee ilmoitus, kun muutoskori on hyväksytty.

 

 

 

 

 

 

LVI-numerot yksilöivät Suomessa myytävät LVI-tekniset tuotteet alan koko liiketoimintaketjussa. LVI-numeroiden tuotetietojen oikeellisuus ja ajantasaisuus on aina valmistajan vastuulla. Kun tuotetietorekisteriin kirjatut tuotetiedot ovat oikeita, saa asiakas aina sen tuotteen, jonka on uskonutkin saavansa.

Milloin tuotteen tiedot muuttuvat niin paljon, että tuote tarvitsee uuden LVI-numeron?

Pääperiaatteena on, että muutos sellaisessa tuotteen ominaisuudessa tai toiminnossa, joka vaikuttaa sen käytettävyyteen, edellyttää tuotteelle kokonaan uutta LVI-numeroa.

Näitä ominaisuuksia voivat olla esimerkiksi teho, tuotteen mittatiedot, väri, muotoilu tai tuotteen materiaali. Yleensä poikkeuksena ovat kuitenkin tuotteet, jotka sijoitetaan rakenteiden sisään.

Esimerkki: pesualtaan väri muuttuu valkoisesta mustaksi, mutta tuotteen mittatiedot eivät muutu. Pesualtaalle täytyy tilata uusi LVI-numero, koska tuote asennetaan näkyvälle paikalle.

Esimerkki: hanakulmarasian väri muuttuu mustasta punaiseksi, mutta sen mittatiedot eivät muutu. Tuote ei tarvitse uutta LVI-numeroa, koska muutos ei vaikuta tuotteen käytettävyyteen (tuote sijoitetaan rakenteiden sisään).

Muista myös poistaa vanha, korvattava tuote tuotetietorekisteristä, kun tuotetta ei ole enää saatavilla.

Tuotekoodin muutoksen yhteydessä tarvitaan yleensä myös uusi LVI-numero. Jos tuotekoodin muutos johtuu kaupallisista syistä, esimerkiksi yrityskaupasta, tuote ei tarvitse uutta LVI-numeroa. Tuotemerkin tai tuotesarjan vaihtuminen ei myöskään edellytä uutta LVI-numeroa, kunhan tuote muuten säilyy samanlaisena.

Muutokset GTIN-koodissa, tullikoodissa, CE-merkinnässä, alkuperämaassa tai pakkaustiedoissa eivät vaadi uutta LVI-numeroa.

Epäselvissä tapauksissa asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään.