ETIM-savotassa keskittyminen kannattaa

Tuotepäällikkö Kati Perttilä Uponorilta vastaa tuotedatan hallinnasta sekä Uponor Infran että Uponor Suomen osalta. Perttilän tehtäviin kuuluu myös tuotetiedon hallinta tukkumyyjien tietojärjestelmissä, hinnastoista ja tarvittaessa teknisestä tukimateriaalistakin huolehtiminen. Tuotteita Perttilän vastuulla on kaiken kaikkiaan 4000 kappaletta, joista puolet tulee Uponor Infran ja puolet Uponor Suomen tuotevalikoimasta.

Uponor Suomen osalta ETIM-tietojen tila on loistavalla mallilla: lähes kaikilla 2000 tuotteella on jo ETIM-luokka ja niistäkin jo 1400 tuotteella myös ETIM-ominaisuudet. Uponor Infran tuotetiedot alkavat olla latausvalmiina kesälomien jälkeen.

Kati Perttilä voitti ETIM-kisassa, mutta sanoo ryhtyneensä ETIM-savottaan  ”vähän vahingossa”. ETIM-tietojen syöttäminen on toki ollut käynnissä jo jonkin aikaa. Kun helmi-maaliskuun vaihteessa valmistui iso tuotehinnasto painokuntoon ja työpöydälle tuli tilaa, tarttui Perttilä ETIM-haasteeseen.

Oleellista hänen mukaansa ETIM-tietojen tallentamisessa on se, että pääsee keskittymään asiaan rauhassa. Aluksi raivostuttavan hitaalta tuntuva työ nopeutuu huomattavasti, kun siihen muodostuu rutiini. Siksi paras tapa selvitä teknisten tietojen syöttämisestä on varata sille aikaa tarpeeksi ja keskittyä vähäksi aikaa pelkästään niihin.

Kati Perttilä pitää ETIM-tietojen syöttämistä tärkeänä, koska asiakkaiden näkökulmasta on tärkeää että on joku paikka, jossa tuotetieto on harmonisoidussa muodossa. Monilla asiakkailla kun on oma tapansa kerätä tietoa, jopa omia mittayksiköitä myöten. Siksi Perttiläkin toivoo, että yhä useampi asiakas hyödyntäisi täysipainoisesti LVI-INFO.fi:n palveluja, jolloin säästetään kaikkien aikaa.

Katin vinkki: pienissä erissä onnistuu

Perttilän omassa henkilökohtaisessa ETIM-savotassa ilmeni asia, joka muidenkin työhön ryhtyvien on syytä huomioida. Kati Perttilä yritti ensin lähettää LVI-INFO.fi:n muutoskoriin liian isoa excel-tiedostoa. Yksi ETIM-luokka, ”liittimet”piti sisällään liikaa tietoa, eikä tiedosto mennyt läpi. Lopulta tiedosto saatiin läpi, mutta siitä piti tehdä neljä eri erää. – Aikaa ja vaivaa olisi toki säästynyt, jos tämän olisi arvannut aiemmin, Perttilä pohtii.