ETIM-asiat kerralla kuntoon – vuokraa konsultti!

Tuotteiden teknisen tiedon esittäminen ETIM-standardin mukaisesti on vähitellen tullut mahdolliseksi eri järjestelmissä. Joissain järjestelmissä teknisen tuotetiedon syöttäminen joko ETIM-muodossa tai ETIM-standardin kanssa yhteensopivassa muodossa on jo pakollista.

Markku Haikonen, Faluplastin Suomen edustaja, törmäsi vaatimukseen Onnisen PIM-järjestelmässä. Kun PIM-tietojen syöttäminen yksittäisille tuotteille alkoi viedä kohtuuttomasti aikaa, päätti Haikonen, että asiat on laitettava kerralla kuntoon ja ETIM-tiedot syötetään koko tuotevalikoimaan. Hyvä motiivi oli tietysti myös se, että kaikki ETIM-säätämiseen käytetty aika oli pois myyntityöstä.

LVI-INFO.fi:ssä oli olemassa ETIM-mallipohja, johon ETIM-standardin mukaiset tiedot voi syöttää. Tuota pohjaa hyödyntämällä työssä päästiin eteenpäin. Faluplastilla on LVI-INFO.fi:ssa 395 tuotteen tiedot, joten savotta ei ollut aivan tolkuton. Haikonen ymmärsi myös hyvin nopeasti, että teknisen tuotetiedon pyörittelyssä tarvitaan Excel-velhoa, joka hoitaa asian nopeasti ja virheettömästi.

Tähän tehtävään palkattiin Atri Sahramaa, entinen Finnairin controller, jolla ei tuolloin ollut LVI-alasta mitään ennakkotietoja. Faluplastin tuotteet tulivat kuitenkin Sahramaalle hyvinkin tutuiksi pari kuukautta kestäneen projektin aikana. – Nyt olemme ETIM-tietojen osalta niin pitkällä kuin on mahdollista olla, Haikonen toteaa tyytyväisenä. – ETIM-järjestelmä ei ole valmis, mutta meillä on hyvät edellytykset jatkaa ETIM-työtä Atri Sahramaan hyvän pohjatyön ansiosta.

Tarvitseeko sinun yrityksesi ETIM-konsulttia? Ole yhteydessä Atri Sahramaahan.