Tuotetietostandardi on auennut

Pitkään kehitteillä ollut Tuotetietostandardi on valmistunut, ja siihen voi tutustua LVI-INFO.fi:n hallintanäkymässä. Käytännössä Tuotetietostandardi on excel-tiedosto, jonka avulla tuotetietoja päivitetään LVI-INFO.fi -tuotetietorekisteriin.

LVI-numeroiden hallinnointi yhden napin takana

Excel-pohjan käytettävyys tiedonsiirrossa on aiempaa helpompaa. Tuotetiedon hallinnointi yksinkertaistuu Tuotetietostandardin avulla, koska kaikki halutut toiminnot (uudet tuotteet, muutokset tuotetietoon, tuotteiden poistot) voi tehdä hallintapalvelun Hakemukset- välilehdellä.  Tuotetietostandardi-lomake ladataan tietojen päivittämistä varten järjestelmään. Erillisiä siirtoja esim. muutos- tai poistokoriin ei enää tarvitse tehdä.

Fiksumpi tallennuksen logiikka

Jatkossa excel-tiedostoon voi halutessaan syöttää pelkästään muuttuneet tiedot ja jättää ennallaan olevien tietojen osalta tuotetietosarakkeet tyhjiksi. Tyhjiksi jätetyt kentät eivät ylikirjoita järjestelmään aiemmin syötettyjä tietoja.

Tuotetietosarakkeen värillä on väliä

Tuotetietostandardin myötä LVI-INFO.fi -rekisteriin voidaan syöttää entistä enemmän tuotetietoa. Jokaiselle tuotetiedolle on oma excel-sarake, ja sarakkeita on värikoodattu. Turkoosilla värillä merkityt sarakkeet ovat välttämättömiä, LVI-numeron avaaminen ei onnistu ilman niitä. Liilat kentät ovat vahvasti suositeltavia, mikäli tieto tuotteelle on olemassa. Liiloissa sarakkeissa on muun muassa eri pakkauskokoihin liittyvää tietoa. Pakkauskokojen täydentämistä helpottavat sarakkeen alasvetovalikossa valmiina olevat vaihtoehtot. Lisäksi Tuotetietostandardissa on vaaleansinisiä sarakkeita, joita voi halutessaan täyttää, sekä valkoisia sarakkeita, jotka järjestelmä täyttää automaattisesti ja jotka tulee siksi jättää tyhjäksi.

Tutustu päivitettyihin käyttöohjeisiin >>

Tuotekuvaus jatkossa liitteenä

Järjestelmän hallinnassa on tapahtunut myös muita muutoksia. Liitetiedostojen täydentämisen mahdollisuudet ovat monipuolistuneet.

Ehkäpä olennaisin muutos on tapahtunut tuotekuvauksen päivittämisessä. Tuotekuvaus tulee jatkossa näkyviin tuotekortin etusivulle, eikä sen merkkimäärää ole rajoitettu.

Tuotekuvaus päivitetään liitetiedostona, ei Tuotetietostandardin kautta.

Mikäli tarvitset apua uuden Talotekniikka-standardin haltuunotossa, tule tammikuun koulutuksiimme tai ole yhteydessä: info@lvi-info.fi