Tuotenimien harmonisointi käynnissä

LVI-INFO.fi -tuotetietorekisterissä aloitettiin viime syksynä tuotenimien harmonisointi. Tarkoituksena on käydä läpi suurimmat tuoteryhmät, ja harmonisoida tuotenimet mahdollisimman yhteneväiseksi, jotta käyttämämme termistö olisi alalla yhdessä hyväksyttyä ja sovittua.

Tähän mennessä olemme käyneet yhdessä alan ammattilaisten kanssa läpi tuoteryhmät 56 Saniteettiposliini, 61 Pesuallashanat, 62 Keittiöhanat ja 63 Suihkuhanat, ammehanat. Työryhmät jatkuvat syksyllä.

Työryhmien tavoitteena on yhtenäistää tuotenimiä, jotta tuotenimestä ei olisi olemassa montaa eri variaatiota. Lähtökohtaisesti tuotenimen pitäisi olla suomenkielinen yleisnimi tuotteesta, ja kaikki tekninen tieto tulisi lisätä tuotteelle ETIM-luokituksen avulla. Tuotekortilla on myös mahdollisuus lisätä tuotteen tarkentavaa tietoa tarkenne -kenttään ( 30 merkkiä) tai kauppanimi -kenttään ( 255 merkkiä.) Jossain tuoteryhmissä on oleellista ilmoittaa tarkentavaa tietoa tuotenimissä, mutta pääsääntöisesti pyrimme pitämään tuotenimet mahdollisimman yksinkertaisina yleisniminä.

LVI-INFO.fi-hakupalveluun, joka on vapaasti kaikkien käytettävissä, lisättiin tuotenimen jälkeen tarkentavaa tietoa tuotteesta. Nyt tuotenimen jälkeen näkyviin tulee myös tuotemerkki, tuotesarja, tuotekoodi ja tarkenne. Nämä lisätiedot helpottavat tuotteen tunnistamista. Katso esimerkkikuva alla.