Pakkauskokotietojen ohjeistusta tarkennettu, uusi 0-pakkauskoko

Virheelliset ja ristiriitaiset tiedot tuotteiden pakkauskokotiedoissa aiheuttavat ongelmia niin tukuille kuin urakoitsijoillekin. Huolimattomasti annetut pakkauskokotiedot aiheuttavat virheellisiä ostoja ja toimituksia, jolloin työmaille päätyy vääriä määriä tuotteita, mikä puolestaan viivästyttää urakoita ja aiheuttaa lisäkustannuksia.

Sähkönumerot.fi ja LVI-INFO ovat yhteistyössä tarkentaneet ja yhdenmukaistaneet pakkauskokotietojen ohjeistusta.

Ohjeessa käydään läpi Tuotetietostandardin eri pakkauskoot ja annetaan käytännön esimerkkejä siitä, miten erityyppisten tuotteiden pakkauskoot tulee ilmoittaa.

Uutena asiana pakkauskokotiedoissa on pakkauskoko 0, ns. kuluttajapakkaus. Tukkukaupan tieto- ja logistiikkajärjestelmien kehittyminen on lisännyt tarvetta yksittäisen pakatun tuotteen mittatiedoille, jonka vuoksi pakkauskokotietoihin voi tulevaisuudessa lisätä pienimmän yksittäisen myyntipakkauksen kokotiedot.

Huomaathan, että ohjeistus on vielä luonnos, ja siihen saattaa tulla muutoksia. Nyt sinulla on mahdollisuus kommentoida ohjeistusta 9.8. mennessä. Kommentit voi lähettää osoitteeseen info@lvi-info.fi tai tuotetiedot@stkliitto.fi.

Uusi pakkauskoko 0 lisätään Sähkönumerot.fi ja LVI-INFO -tuotetietorekistereihin loppuvuoden aikana, ja muutoksen jälkeen pakkauskokotiedot tulee päivittää ohjeistuksen mukaiseksi. Aikataulu tarkentuu syksyn aikana ja tiedotamme asiasta mm. uutiskirjeessämme.

Käy lukemassa ja kommentoi ohjetta: