ETIM-tiedot nollasta sataan

Janne Laineen tullessa Lauttasaareen ETIM-koulutukseen, IDO-tuotteiden ETIM-tiedot LVI-INFO.fi:ssä näyttivät pyöreää nollaa. Reilun viikon päästä reilulle kahdelle tuhannelle tuotteelle on lisätty ETIM-luokka ja ETIM-arvoja. Millainen mies on tällaisen urakan takana?

– Voisin kutsua itseäni pitkänlinjan idolaiseksi, naurahtaa Laine.  Janne on työskennellyt yhteensä 20 vuotta IDOlla, joka yrityskaupan myötä yhdistyi Geberit Oy:öön. Laine kutsuu itseään myös ”jokapaikanhöyläksi”, sillä monitoimimies on toiminut muun muassa tehtaalla tuotantotehtävissä, asiakaspalvelussa sekä toimitusketjusuunnittelijana.  Jannen titteli muuttui hiljattain tekniseksi koordinaattoriksi ja hän vastaa Geberitillä IDOn tuotteiden tietokantapäivityksistä ja teknisestä neuvonnasta.

 

”Kerran se kirpaisee”

Uuden työtehtävän myötä Janne tutustui LVI-INFO.fi:n tuotetietokantaan ja huomasi teknisten, ETIM-standardin mukaisten tietojen puuttuvan IDOn tuotteilta kokonaan. –  Teknisten tietojen lisääminen tuo merkittävää lisäarvoa tuotteille, ja helpottaa tuotteita etsivien työtä merkittävästi. Päätin osallistua LVI-INFO.fi:n järjestemään ETIM-koulutukseen kun minulle priorisoitiin työaikaa ETIM-tietojen päivittämiseen, sanoo Janne.

Päivitystyöhön kului noin 25–30 työtuntia. Laineen mukaan teknisten ETIM-tietojen lisäämisessä oli toki paljon työtä, mutta kun sai ideasta kiinni, homma alkoi luistaa nopeasti. – Koulutuksessa kävimme läpi ETIM-standardin ja teknisten tietojen lisäämisen perusteet.  Vahva tuotetuntemukseni teki oikeiden ETIM-luokkien löytämisestä aika helppoa, Janne tiivistää. IDOn tuotteista lähes puolet ovat varaosia, eikä varaosille vielä ole määritelty omia ETIM-luokkia. Laine ratkaisi asian sijoittamalla varaosan siihen ETIM-luokkaan, johon kyseisen varaosan päätuote kuuluu. Varaosien ETIM-luokittelusta kerromme lisää tulevissa uutiskirjeissä.

Laine toivoo monien muiden tapaan, että valmistajat ja maahantuojat hyödyntäisivät LVI-INFO.fi:n tuotetietokannan mahdollisuuksia ja pitäisivät kaiken tuotteisiinsa liittyvän oleellisen tiedon ajan tasalla. Jannen oma seuraava projekti on asennusohjeiden päivittäminen.

Maailmanlaajuisesti toimiva Geberit-konserni on saniteettiteollisuuden eurooppalainen markkinajohtaja. Geberitillä on vahva paikallinen edustus suurimmassa osassa Euroopan maista. Yritys valmistaa saniteettitekniikkaa ja -keramiikkaa. Geberitin palveluksessa Suomessa on noin 200 henkilöä. Suomen myynti, markkinointi ja hallinto toimii Vantaalla.