ETIM -standardi aukesi Tonille

Toni Saukkonen Paroc Oy Ab:ltä, koki valaistumisen hetkiä LVI-INFOn järjestämässä ETIM -koulutuksessa. Tuotepäällikkönä toimiva Saukkonen vastaa Parocin teknisistä eristeistä, työvuosia yrityksessä on kerääntynyt 15 vuotta.

Toni ei ole käyttänyt LVI-INFOn tuotetietojärjestelmää juuri ollenkaan ennen koulutusta. Koulutukseen hän ilmoittautui saadakseen lisää tietoa ETIM-standardista, ja se tuomista mahdollisuuksista tuotetiedon luokittelussa.

Koulutuksen aikana Toni sai lisättyä jo muutamille tuotteille ETIM-luokkia ja niiden arvoja.      – ETIM-tietojen lisääminen tuotteille LVI-INFO.fi:ssä oli helpompaa kuin olin odottanut. Seuraava tehtävämme on tarkistaa tuotetietojemme oikeellisuus ja päivittää tiedot ajan tasalle, Saukkonen summaa.

Etsinnässä uusi tuotetietojärjestelmä

Parocilla tuotetietojen hallinnointi on ajankohtainen asia, sillä yritys on uudistamassa omaa tuotetietojärjestelmäänsä. Etsinnässä on järjestelmä, jossa voitaisiin yhdistää niin tekninen kuin markkinointitietokin.

Järjestelmän uudistamisen myötä on herännyt myös kysymyksiä ETIM-tietojen lisäämisestä tuotteille BMEcat -tiedoston avulla. – Pyrimme huomioimaan ETIM-tuotetietovaatimukset myös järjestelmämme päivityksen yhteydessä. BMEcat-tiedoston avulla voimme päivittää ETIM-tiedot kuntoon ilman manuaalista päivitystyötä, sanoo Saukkonen.

Tonin terveiset ja toiveet LVI-alan ihmisille on, että mahdollisimman moni alalla oleva taho hyödyntäisi LVI-INFON palveluita. – Olisi helpompaa, jos kaikki päivittäisivät tuotetiedot samaan paikkaan, eli LVI-INFO.fi:hin.

Paroc Group on kansainvälinen kivivillaeristeiden tuottaja, joka tunnetaan tuotenimestä PAROC. Yritys tarjoaa laajan valikoiman tuotteita ja ratkaisuja rakenteisiin, akustointiin, talotekniikkaan, prosessiteollisuuteen ja laivateollisuuteen. Parocin pääkonttori on Suomessa.